De ledenstop

We handhaven al enkele jaren een limiet op het aantal inschrijvingen. De afgelopen jaren was deze ledenstop alleen van toepassing op de jongere jaren, nl. de kapoenen en de welpen.

Dit jaar echter hebben we de ledenstop moeten uitbreiden naar de oudere jaren; de jonggivers, givers en de jin. Aangezien deze takken de grootste ledenaantallen hebben, zijn we hier zelfs gedwongen strenger te zijn en kunnen we zelfs geen enkele nieuwe inschrijvingen meer toelaten.
De voornaamste reden is dat we met 164 leden zijn en slechts 25 leiders. De overkoepelende organisatie -Scouts & Gidsen Vlaanderen – schrijft ongeveer 6 leden per leiding voor. Aangezien we dit getal willen nastreven en we het leefbaar willen houden voor zowel de leiding als de leden, vinden we deze maatregel de beste oplossing.

Wij beseffen heel goed dat we door deze maatregel misschien wel enthousiaste scouten hebben/zullen moeten weigeren. Dit is ook de reden waarom we er op toezien dat de huidige leden gemotiveerd zijn.

We hopen op jullie begrip!